——————————————————–PERSBERICHT——————————————————————————–

Noordelijke ondernemers maken jaarverslagen interessanter

Elf noordelijke ondernemers hebben de handen ineengeslagen om een veelvoorkomend probleem aan het begin van het jaar aan te pakken: de oersaaie bedrijfs jaarverslagen. Zij hebben samen een site opgezet waarop zij tonen dat een jaarverslag er ook heel anders uit kan zien: interactief en boeiend.

De website Nieuwjaarverslag.nl toont dat het mogelijk is om van een jaarverslag een interessant document te maken dat zakenrelaties en (potentiële) klanten graag bekijken. De ondernemers bieden bijvoorbeeld spannende fotografie, verrassende teksten, bedrijfsfilmpjes en infographics aan om de cijfers tot leven te brengen.

Initiatiefnemer Ad van Os kwam op het idee na het lezen van een artikel op Frankwatching van 10 november jl. waarin de schrijver wees op de teleurstellende online jaarverslagen van toonaangevende organisaties. De verslagen waren niet zo duidelijk en weinig gebruiksvriendelijk, waardoor ze op bijvoorbeeld mobiele telefoons moeilijk te lezen waren.

‘Met een jaarverslag legt een organisatie niet alleen verantwoording af, maar geeft zij ook haar visitekaartje,’ aldus Van Os. ‘ Bedrijven geven veel geld uit aan jaarverslagen en dan is het toch zonde dat zo’n verslag bijna nooit goed wordt gelezen. Meer bereiken met een jaarverslag is daarom een goed voornemen voor 2016 waarmee wij kunnen helpen.’

—————————————————EINDE PERSBERICHT—————————————————————————

Noot voor de redactie
Voor meer informatie: Ad van Os, 06 29 12 62 29

Link naar het Frankwatching artikel: http://bit.ly/1RSDMLw

Fotobijschrift
Foto is gemaakt door Ad van Os en kan rechtenvrij door de redactie worden gebruikt.