Ik, Harry Bakker, ben (ondernemers)coach van een groot aantal ondernemers en studenten. Naast de samenwerking met experts op het gebied van workshops en groep coaching, ligt Bakker training & advies voornamelijk in mijn ervaren handen. Ik kneed elke ondernemersdroom tot een stevige en elastische structuur. Dit ‘deeg’ (inzicht) zal een (startende) ondernemer sterk doen ‘rijzen’ (groeien).

Ondernemen kun je leren
Je eigen tijd indelen, zelf belangrijke beslissingen nemen, het voldane gevoel na een geslaagde opdracht; het ondernemerschap heeft prachtige kanten. ‘Ondernemen kun je leren’, is mijn overtuiging en daar help ik graag bij. Ook als het even tegenzit, ben ik een uitstekend klankbord.

Ervaring in coaching en ondernemen
Twaalf jaar lang heb ik honderden starters geadviseerd en trainingen ontwikkeld (en gegeven) voor de Kamer van Koophandel en de Rabobank. Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer in coaching en advies; een vak dat ik nog steeds met veel bezieling uitvoer. Naast het zien van de grote hoofdlijnen, heb ik mij gespecialiseerd in financiën en op het gebied van marketing voor de kleine ondernemer. Met mijn ervaring in het bankwezen kan ik een financieel plan op haalbaarheid checken en eventueel samen met een ondernemer bijstellen. Mijn uitgebreide fiscale kennis en kennis van de internationale handel komen mij regelmatig goed van pas.

Bakkers bakprojecten
Met ‘IkStartSmart’ en ‘IkGroeiSmart’ heb ik al veel ondernemers mogen coachen. Ook ben ik bestuurslid van de Stichting The New Entrepreneur (TNE), waarbij ik met de projecten ‘ZomerOndernemer’ en ‘Pak je kans!’ jongeren en werklozen bij hun ondernemersdroom begeleid. Bij ‘ZomerOndernemer’ wordt jongeren een helpende hand geboden om een eigen bedrijf op te zetten in de zomervakantie. ‘Pak je kans’ is een pilotproject in de provincie Flevoland, waarbij de ideeën van werkloze jongeren tot ondernemerschap gekneed worden.