Tekstschrijver Zwolle-Berry ten Hoven

Vogels vliegen terug naar ons kleine kikkerland. De zon laat zich regelmatig zien. Uw thermostaat en energierekening kunnen weer omlaag. Het voorjaar is deze week echt aangebroken. Door rekening te houden met de buitentemperatuur, kan er ook in de lente nog genoeg energie bespaard worden. Dit is goed voor uw portemonnee en het milieu.
Baart-Doet adviseert u graag.

In deze voorjaarsnieuwsbrief vindt u informatie over de effectieve warmtescan en mijn bijdrages aan de (h)eerlijke streekmarkt en het levendige Zowell Magazine.


Warmte letterlijk in beeld gebracht

Tekstschrijver Zwolle-Berry ten Hoven
Vanaf januari dit jaar maak ik bij elk energiebespaaradvies gebruik van de warmtescan, een prachtig staaltje techniek. Met een warmtescan kan ik nauwkeurig weergeven waar er in uw huis of bedrijfspand warmte weglekt. Mijn infraroodcamera maakt een foto van temperatuurverschillen die in kleuren worden weergegeven. Aan de hand van deze warmtebeeldfoto kan in één oogopslag worden gezien waar de plekken van energieverlies zich bevinden. De lichtere kleuren geven aan waar de meeste kostbare energie verloren gaat (zie foto). Koudebruggen, luchtlekken, kieren en isolatieproblemen komen met een warmtescan dus letterlijk aan het licht!

Aan de hand van de warmtebeeldfoto kan er dus ook heel gericht geïsoleerd worden. Als bouwkundig expert, met dertig jaar ervaring, ken ik alle oplossingen op het gebied van isolatie. Isoleren is niet alleen nuttig tegen warmteverlies in de koude maanden van het jaar. Een goed geïsoleerd huis of bedrijf laat ook minder warmte binnen op zomerse dagen. Hierdoor hoeft uw koelinstallatie minder te doen om een ruimte geheel te koelen. Graag adviseer ik u, zodat u er zonder hoge aircokosten toch koeltjes bijzit in het voorjaar en de zomer. Meer informatie over de warmtescan en isoleren vindt u bij Energie besparen.

Streekmarkt De Smaak van Zwolle
Op 10 april 2016 staat Baart-Doet voor de derde keer op de goed bezochte en altijd gezellige streekmarkt De Smaak van Zwolle. Tussen de heerlijke en eerlijke streekproducten in, laat ik weer veel zien. Zo demonstreer ik, onder andere, de werking van de zonneboiler, een vernuftig systeem dat met zonne-energie water verwarmt. Ook geef ik een goed beeld van de vele isolatiemogelijkheden.

Tekstschrijver Zwolle-Berry ten HovenDuurzaam voedsel en duurzame energie gaan hand in hand. Beide zijn belangrijk voor de natuur op onze aarde. We hebben, naar mijn mening, de wereld geleend en moeten er zuinig op zijn voor ons nageslacht. Eigenlijk is dit de reden dat ik mensen zo graag informeer over hoe ze zelf energie kunnen besparen en/of opwekken. Mijn missie is om, met mijn energiebesparende adviezen en gerichte maatregelen, zoveel mogelijk huizen en bedrijven energieneutraal te maken. Als mensen met behulp van natuurlijke energie (zon en wind) zelf hun energie opwekken, kan de gaskraan dicht.

Meer informatie over de zonneboiler, en de werking ervan, vindt u bij Energie besparen.

De gratis streekmarkt is leuk voor jong en oud. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten georganiseerd. De markt is op 10 april 2016 geopend tussen 11.00 en 17.00 uur en wordt gehouden bij Doepark Nooterhof aan de Goertjesweg 1 in Zwolle. Ik zie er naar uit u daar te ontmoeten.

Baart-Doet in magazine Zowell
Op de open dag van de Creatieve Coöperatie, 17 maart jongstleden, is de eerste editie van het Zowell Magazine gepresenteerd. In dit Zwolse magazine staan kleine, levendige verhalen met een grote impact. Ook mijn verhaal staat er met mooie foto’s van mijzelf, prachtig in. Mijn verhaal ‘Dromen over de meest duurzame stad van Nederland’ gaat over het steeds verder doorvoeren van duurzaamheid in Nederland en vooral in mijn stad Zwolle. Op het gebied van duurzame energie staat Nederland met 5% in de top 3 van slechtst presterende EU-landen. Daar moet nodig verandering in komen!

Tekstschrijver Zwolle-Berry ten HovenMijn missie is om, in samenwerking met andere Zwolse organisaties, van Zwolle de meest duurzame stad van Nederland te maken. Voor een belangrijk deel ben ik als vrijwilliger bij deze missie betrokken. Zo ben ik met Baart-Doet nauw verbonden aan Blauwvinger Energie. Blauwvinger Energie is een inwonersinitiatief van en voor Zwollenaren dat door de gemeente Zwolle en verschillende partijen wordt gesteund. Het hoofddoel van deze vereniging is om van Zwolle een groene stad te maken door straten en wijken van eigen duurzame energie te voorzien. Hierbij valt te denken aan zonnepanelen op daken of aandelen in een windturbine. Dit is goed voor de economie, voor de energierekening van Zwollenaren en zeker goed voor het milieu.

Ik roep iedereen op om lid te worden van Blauwvinger Energie. Samen kunnen we een vuist maken voor Zwolse duurzaamheid!